Werkgroep Foto & Video


update 25-01-2022

Deze werkgroep verzorgt de afhandeling van foto’s en video’s voor onze vereniging.
De uitgewerkt4 projecten vindt U onder het hoofdmenu Fotoalbums 
Op deze pagina vindt U meer informatie over achtergronden en bewerken van beeld en geluid


 

Een filmpje maken van foto’s

Meer informatie

De beste manieren om een film te maken van foto’s: desktop, online en mobiele apps

Tijdens een uitje of een familiefeest maken we vaak en veel foto’s, niet alleen voor onszelf maar ook om de gebeurtenis met familie en vrienden te delen. Maar waarom zou je je beperken tot normale foto’s? Je kunt ook een filmpje maken van foto’s waardoor het een stuk boeiender wordt! Dit kan iets speciaals zijn voor je beste vriend of een familielid. Selecteer foto’s waar jullie samen op staan, voeg wat inspirerende overgangen toe en maak de fotovideo af met zijn of haar favoriete muziek. Klaar is Kees! Het was nog nooit zo makkelijk om een onvergetelijk cadeau te maken voor iemand die je speciaal vindt.

In dit artikel leer je hoe je van foto’s een film maakt met desktopprogramma’s, onlinetools en apps voor mobiele apparaten.


TIP van de webmaster

Een desktopvideo-editor, je hebt er al een standaard in windows 10.

Oh?…. Ja hoor volg deze stappen

  1. Klik in je bureaublad op het vergrootglas icoontje(Zoeken) naast het Start icoon
  2. Type in:  “foto” en klik bovenin op “Foto’s app”
  3. In de menubalk bovenin zie je “Video-editor” en klik daarop
  4. Als je dan klikt op de button “Nieuw videoproject” wijst de rest zich “vanzelf”
  5. Gewoon even iets uitproberen en je bent klaar voor het betere werk

De beste desktopvideo-editors

Een film maken van foto’s op een computer gebeurt met een videobewerkingsprogramma. Desktopprogramma’s hebben meestal meer bewerkingstools dan online hulpmiddelen en mobiele apps. Deze optie is daarom geschikt als je meerdere bewerkingsfuncties wilt gebruiken. Dat er enorm veel functies zijn, betekent niet dat een programma moeilijk is. De meeste video-editors hebben een vrij eenvoudige interface, waardoor iedereen eenvoudig een video boordevol prachtige effecten kan maken. Goed, we kijken nu naar enkele video-editors voor pc’s.

Meer informatie: https://www.movavi.com/nl/support/how-to/video-from-photos.html © Movavi.com

Hierin staan de volgende video-editors beschreven

 • Movavi (Dekstop app)
 • Windows 10 Foto’s  (Dekstop app)
 • OpenShot  (Dekstop app)
 • Fastreel (online app)
 • Google Foto’s (online app)
 • Animoto (online app)
 • Movavi Clips (smartphone app)
 • Filmigo (smartphone app)
 • Slidshow movie maker (smartphone app)
 • Inshot (smartphone app)

Windows 10 Foto’s

Als voorbeeld:

Als je Windows 10 gebruikt, kun je een fotofilmpje maken met de ingebouwde Foto’s-app. In Windows Foto’s zijn er twee opties om dit te bereiken: met een automatische video of met een aangepaste video. Als je voor het eerst een video maakt, kun je beter automatisch een video maken. Er wordt dan een video van de foto’s gemaakt die je vervolgens zelf kunt bewerken. Op deze manier wordt het moeilijkste voor je uitgevoerd. Met de aangepaste video-optie begin je met een blank canvas en moet je alles zelf doen. In beide gevallen kun je de duur van een dia aanpassen, tekst toevoegen, filters toepassen en animatie selecteren voor je foto’s. Je kunt de audiotrack uit de appbibliotheek gebruiken of je eigen muziek selecteren. Daarnaast kun je uit verschillende stijlthema’s kiezen: Avontuur, Klassiek, Vreugde, Geliefd en meer.

Als je een video wilt maken met de optie voor automatisch maken, open je het programma en klik je linksboven op Meer informatie. Klik vervolgens op Automatische video. Tik op de foto’s die je in de video wilt gebruiken en klik op Maken. Voer een naam in voor de video en druk op OK. Je kunt nu een voorbeeld zien van de video die van je foto’s is gemaakt. Op dit punt kun je de video zo laten, of bewerken.

Als je een aangepaste video van foto’s met muziek wilt maken, klik dan op Meer informatie en kies Nieuw videoproject. Je kunt de foto’s uploaden die je in de video wilt zetten en met de beschikbare bewerkingstools zelf een video maken.